Концепција

Бајинобаштанске новине, од свог оснивања, негују и афирмишу вредности независног новинарства у његовом изворном и суштинском значењу. Садржаји су намењени општој читалачкој популацији у локалној заједници и теже да обухвате све структуре публике и све значајне теме о којима се пише.

Тематске целине, односно кључне руприке, унутар којих остварујемо уређивачку концепцију су: „У међувремену“ – редовни коментар, „Месечина“ рубрика са мини прилозима: Фотографија броја, Погодак, Промашај, Објава месеца и Бројка месеца. Јавна ствар – колумна. Летопис – хроника локалних јавних догађаја из свих области. Привреда – прилози о економији а посебно мала привреда, пољопривреда, туризам. Интервју – важне личности и њихови ставови. Тема броја – специјализована рубрика аналитичког и истраживачког жанра. Преко Дрине – прилози из БиХ/РС. Култура – локални културни догађаји. Стара варош и ББ Времеплов – локални евергрин живот и успомене. Фељтон – локалне теме. Спорт – локални спорт. Сатирикон – хумористичка рубрика. Обавештења и маркетинг.

Основни принципи којих се придржавамо у раду су отвореност, објективност и одговорност за саопштену јавну реч и информацију. Тог правила се придржавамо и тражимо од сарадника, читалаца и публике да иста та правила уважава.

Наши садржаји су лишени било које врсте утицаја на наше новинаре и уреднике, без обзира да ли потенцијални утицали долазе из економије, политике или религије. Преажма свима смо подједнако отворени и за свачије непримерене утицаје затворени. Редакција не одговара за ставове и мишљења својих аутора али подржава право истих да саопште, напишу и објаве ставове уз задржавање личне одговорности за садржај.

У нашем раду се придржавамо и усвојили смо Кодекс новинара Србије којег су усвојила новинарска удружења Србије и признајемо надлежност саморегулаторног тела Савета за штампу.

Уређивачку концепцију листа доноси Савет листа а сви читаоци и грађани могу дати предлоге и сугестије за унапређивање садржине и концепције листа.